Επίδραση στον οργανισμό

//Επίδραση στον οργανισμό
Επίδραση στον οργανισμό2015-11-13T18:49:11+00:00

Υπάρχουν πάνω από 500 διεθνείς έρευνες, οι οποίες έχουν μελετήσει τον συσχετισμό ανάμεσα στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και σε διαφορετικές παθήσεις, συχνά χρόνιες, του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι έρευνες αυτές έγιναν από ανεξάρτητα πανεπιστήμια και δημόσιες υπηρεσίες, με διαφορετικές μεθόδους κάθε μία, στην πλειονότητα τους διήρκεσαν πολλά χρόνια και κατέληξαν όλες σε ιδιαίτερα ανησυχητικά συμπεράσματα.

Η μεθοδολογία των ερευνών συχνά κατακρίθηκε και αμφισβητήθηκε, και πιθανόν σε μερικές περιπτώσεις να έχουν υπάρξει σφάλματα. Ομως οι φόβοι γιγαντώθηκαν και έτσι σήμερα παρατηρούμε το φαινόμενο πολλές ασφαλιστικές εταιρίες να μην καλύπτουν παθήσεις προερχόμενες από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Επίσης στην Αγγλία οι εταιρίες παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος συνέστησαν ένα κοινό ταμείο, για να καλύπτει τις πιθανές αποζημιώσεις από αγωγές εξ αυτού του λόγου.

Στις ΗΠΑ ήδη η Nokia, σύμφωνα με τους London Times, κατά την κατάθεση μιας ευρεσιτεχνίας στην αντίστοιχη Δημόσια Υπηρεσία προειδοποιεί τους καταναλωτές, ότι:

«υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου, αν ο οργανισμός εκτίθεται για μεγάλο χρόνικό διάστημα σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες»

Δηλαδή το θέμα έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει σε χιονοστιβάδα. Σε όλα τα μέρη του κόσμου ιδρύονται καθημερινά ενώσεις πολιτών, με σκοπό την δραστηριοποίηση τους πάνω σε αυτό το θέμα και τον εξαναγκασμό των κυβερνήσεων να θεσπίσουν νέα όρια ακτινοβολίας, κατά πολύ μικρότερα από αυτά που σήμερα υπάρχουν (διαφορετικά σε κάθε χώρα).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, συμφωνείτε με αυτό OK